رجوع

معرفة هولندا (KNM)

KNM تعني Kennis van de Nederlandse Maatschappij: معرفة المجتمع الهولندي. هو امتحان منفصل من الاندماج المدني (inburgering).

كم من الوقت تريد أن تتمرّن؟

تمرين قصير فيه 5 أسئلة تقريبًا.

اختر محورًا

عن امتحان KNM

KNM ليس امتحان لغة، لذلك لا يوجد مستوى A1 أو A2 أو B1. أنت تُظهر ما تعرفه عن الحياة في هولندا. مثلًا العمل، والسكن، والرعاية الصحية، والمدرسة، والقواعد.

تقدّم الامتحان على الكمبيوتر ومدته 45 دقيقة. الأسئلة عن محاور، مثل السكن أو العمل والدخل. هنا تتمرّن بأسئلة باللغة الهولندية السهلة.

تمرّن كما في الامتحان

قم بامتحان تجريبي في KNM، مع ساعة ونتيجة

لدى DUO امتحانان تجريبيان رسميان لـ KNM. هما الأقرب إلى الامتحان الحقيقي. من الأفضل أن تقوم بهما على كمبيوتر.

اذهب إلى الامتحانات التجريبية من DUO (يفتح في علامة تبويب جديدة)

أسئلة نموذجية لـ KNM

هكذا تبدو أسئلة KNM. يوجد سؤال واحد لكل محور. فكّر أولًا، ثم افتح الإجابة.

  1. السؤال 1 · العمل والدخل

    Vanaf welke leeftijd heb je recht op het wettelijk minimumloon?

    اختر الإجابة الصحيحة.

    • A.Vanaf 16 jaar
    • B.Vanaf 18 jaar
    • C.Vanaf 21 jaar
    اعرض الإجابة

    الإجابة: Vanaf 21 jaar

    الشرح: Werknemers vanaf 21 jaar hebben recht op het wettelijk minimumloon. Voor jongere werknemers is er het minimumjeugdloon.

  2. السؤال 2 · آداب التعامل والأعراف والقيم

    Je hebt een afspraak bij de huisarts, maar je kunt niet komen. Wat doe je?

    اختر الإجابة الصحيحة.

    • A.Je gaat gewoon niet.
    • B.Je belt op tijd om de afspraak af te zeggen.
    • C.Je komt een dag later.
    اعرض الإجابة

    الإجابة: Je belt op tijd om de afspraak af te zeggen.

    الشرح: In Nederland zeg je een afspraak op tijd af als je niet kunt komen. Dan kan iemand anders jouw plek krijgen.

  3. السؤال 3 · السكن

    Je buren maken elke avond veel lawaai. Wat doe je eerst?

    اختر الإجابة الصحيحة.

    • A.Je belt meteen 112.
    • B.Je praat rustig met je buren.
    • C.Je zet zelf ook harde muziek aan.
    اعرض الإجابة

    الإجابة: Je praat rustig met je buren.

    الشرح: Bij een probleem met de buren praat je eerst rustig met elkaar. 112 bel je alleen bij spoed.

  4. السؤال 4 · الصحة والرعاية

    Je wilt naar een specialist in het ziekenhuis. Wat heb je meestal nodig?

    اختر الإجابة الصحيحة.

    • A.Een verwijsbrief van de huisarts
    • B.Een brief van de gemeente
    • C.Niets, je kunt zo gaan
    اعرض الإجابة

    الإجابة: Een verwijsbrief van de huisarts

    الشرح: Naar de huisarts kun je zelf gaan. Voor een specialist heb je meestal een verwijsbrief van de huisarts nodig.

  5. السؤال 5 · التاريخ والجغرافيا

    Wat is de hoofdstad van Nederland?

    اختر الإجابة الصحيحة.

    • A.Rotterdam
    • B.Den Haag
    • C.Amsterdam
    اعرض الإجابة

    الإجابة: Amsterdam

    الشرح: Amsterdam is de hoofdstad van Nederland. De regering en de Tweede Kamer zitten in Den Haag.

  6. السؤال 6 · الجهات والمؤسسات

    Er is brand in je huis. Welk nummer bel je?

    اختر الإجابة الصحيحة.

    • A.112
    • B.911
    • C.1234
    اعرض الإجابة

    الإجابة: 112

    الشرح: 112 is het alarmnummer. Je belt 112 bij spoed, als er direct hulp nodig is van de brandweer, de politie of een ambulance.

  7. السؤال 7 · نظام الدولة

    Vanaf welke leeftijd mag een Nederlander stemmen voor de Tweede Kamer?

    اختر الإجابة الصحيحة.

    • A.Vanaf 16 jaar
    • B.Vanaf 18 jaar
    • C.Vanaf 21 jaar
    اعرض الإجابة

    الإجابة: Vanaf 18 jaar

    الشرح: Een Nederlander van 18 jaar of ouder met kiesrecht mag stemmen voor de Tweede Kamer.

  8. السؤال 8 · التعليم وتربية الأطفال

    Tot welke leeftijd zijn kinderen in Nederland leerplichtig?

    اختر الإجابة الصحيحة.

    • A.Tot 12 jaar
    • B.Tot 16 jaar
    • C.Tot 21 jaar
    اعرض الإجابة

    الإجابة: Tot 16 jaar

    الشرح: Kinderen van 5 tot 16 jaar zijn leerplichtig: ze moeten naar school. Daarna geldt tot 18 jaar de kwalificatieplicht, als ze nog geen startkwalificatie hebben.

المزيد عن KNM

اقرأ كيف يعمل امتحان KNM ومن يجب أن يقوم به. هناك تقرأ أيضًا عن الأجزاء الأخرى من الاندماج المدني، مثل MAP وONA.

اقرأ المزيد