Volver

Conocimiento de los Países Bajos (KNM)

KNM significa Kennis van de Nederlandse Maatschappij: conocimiento de la sociedad neerlandesa. Es un examen aparte de la integración (inburgering).

¿Cuánto tiempo quiere practicar?

Un ejercicio corto con unas 5 preguntas.

Elija un área

Sobre el examen KNM

KNM no es un examen de idioma, así que no tiene nivel A1, A2 o B1. Usted muestra lo que sabe sobre la vida en los Países Bajos. Por ejemplo el trabajo, la vivienda, la atención sanitaria, la escuela y las normas.

Hace el examen en una computadora y dura 45 minutos. Las preguntas tratan de áreas, como la vivienda o el trabajo y los ingresos. Aquí practica con preguntas en un neerlandés fácil.

Practique como en el examen

Haga un examen de práctica KNM, con reloj y resultado

DUO tiene 2 exámenes de práctica KNM oficiales. Son los más parecidos al examen real. Es mejor hacerlos en una computadora.

Ir a los exámenes de práctica de DUO (se abre en una pestaña nueva)

Preguntas de ejemplo de KNM

Así son las preguntas de KNM. Hay una pregunta por área. Piense primero, y después abra la respuesta.

  1. Pregunta 1 · Trabajo e ingresos

    Vanaf welke leeftijd heb je recht op het wettelijk minimumloon?

    Elija la respuesta correcta.

    • A.Vanaf 16 jaar
    • B.Vanaf 18 jaar
    • C.Vanaf 21 jaar
    Vea la respuesta

    Respuesta: Vanaf 21 jaar

    Explicación: Werknemers vanaf 21 jaar hebben recht op het wettelijk minimumloon. Voor jongere werknemers is er het minimumjeugdloon.

  2. Pregunta 2 · Trato con los demás, normas y valores

    Je hebt een afspraak bij de huisarts, maar je kunt niet komen. Wat doe je?

    Elija la respuesta correcta.

    • A.Je gaat gewoon niet.
    • B.Je belt op tijd om de afspraak af te zeggen.
    • C.Je komt een dag later.
    Vea la respuesta

    Respuesta: Je belt op tijd om de afspraak af te zeggen.

    Explicación: In Nederland zeg je een afspraak op tijd af als je niet kunt komen. Dan kan iemand anders jouw plek krijgen.

  3. Pregunta 3 · Vivienda

    Je buren maken elke avond veel lawaai. Wat doe je eerst?

    Elija la respuesta correcta.

    • A.Je belt meteen 112.
    • B.Je praat rustig met je buren.
    • C.Je zet zelf ook harde muziek aan.
    Vea la respuesta

    Respuesta: Je praat rustig met je buren.

    Explicación: Bij een probleem met de buren praat je eerst rustig met elkaar. 112 bel je alleen bij spoed.

  4. Pregunta 4 · Salud y atención sanitaria

    Je wilt naar een specialist in het ziekenhuis. Wat heb je meestal nodig?

    Elija la respuesta correcta.

    • A.Een verwijsbrief van de huisarts
    • B.Een brief van de gemeente
    • C.Niets, je kunt zo gaan
    Vea la respuesta

    Respuesta: Een verwijsbrief van de huisarts

    Explicación: Naar de huisarts kun je zelf gaan. Voor een specialist heb je meestal een verwijsbrief van de huisarts nodig.

  5. Pregunta 5 · Historia y geografía

    Wat is de hoofdstad van Nederland?

    Elija la respuesta correcta.

    • A.Rotterdam
    • B.Den Haag
    • C.Amsterdam
    Vea la respuesta

    Respuesta: Amsterdam

    Explicación: Amsterdam is de hoofdstad van Nederland. De regering en de Tweede Kamer zitten in Den Haag.

  6. Pregunta 6 · Organismos y organizaciones

    Er is brand in je huis. Welk nummer bel je?

    Elija la respuesta correcta.

    • A.112
    • B.911
    • C.1234
    Vea la respuesta

    Respuesta: 112

    Explicación: 112 is het alarmnummer. Je belt 112 bij spoed, als er direct hulp nodig is van de brandweer, de politie of een ambulance.

  7. Pregunta 7 · Cómo está organizado el Estado

    Vanaf welke leeftijd mag een Nederlander stemmen voor de Tweede Kamer?

    Elija la respuesta correcta.

    • A.Vanaf 16 jaar
    • B.Vanaf 18 jaar
    • C.Vanaf 21 jaar
    Vea la respuesta

    Respuesta: Vanaf 18 jaar

    Explicación: Een Nederlander van 18 jaar of ouder met kiesrecht mag stemmen voor de Tweede Kamer.

  8. Pregunta 8 · Educación y crianza de los hijos

    Tot welke leeftijd zijn kinderen in Nederland leerplichtig?

    Elija la respuesta correcta.

    • A.Tot 12 jaar
    • B.Tot 16 jaar
    • C.Tot 21 jaar
    Vea la respuesta

    Respuesta: Tot 16 jaar

    Explicación: Kinderen van 5 tot 16 jaar zijn leerplichtig: ze moeten naar school. Daarna geldt tot 18 jaar de kwalificatieplicht, als ze nog geen startkwalificatie hebben.

Más sobre KNM

Lea cómo funciona el examen KNM y quién tiene que hacerlo. Allí también lee sobre las otras partes de la integración, como el MAP y ONA.

Lea más