Retour

Connaissance de la société néerlandaise (KNM)

KNM veut dire Kennis van de Nederlandse Maatschappij : la connaissance de la société néerlandaise. C'est un examen à part de l'intégration (inburgering).

Combien de temps voulez-vous vous entraîner ?

Un exercice court avec environ 5 questions.

Choisissez un thème

À propos de l'examen KNM

Le KNM n'est pas un examen de langue, donc il n'y a pas de niveau A1, A2 ou B1. Vous montrez ce que vous savez sur la vie aux Pays-Bas. Par exemple le travail, le logement, les soins de santé, l'école et les règles.

Vous passez l'examen sur un ordinateur et il dure 45 minutes. Les questions portent sur des thèmes, comme le logement ou le travail et les revenus. Ici, vous vous entraînez avec des questions en néerlandais simple.

Entraînez-vous comme à l'examen

Faites un examen KNM d'entraînement, avec une montre et un résultat

DUO a 2 examens KNM d'entraînement officiels. Ce sont eux qui ressemblent le plus au vrai examen. Le mieux est de les faire sur un ordinateur.

Allez aux examens d'entraînement de DUO (s'ouvre dans un nouvel onglet)

Questions KNM d'exemple

Voici à quoi ressemblent les questions KNM. Il y a une question par thème. Réfléchissez d'abord, puis ouvrez la réponse.

  1. Question 1 · Travail et revenus

    Vanaf welke leeftijd heb je recht op het wettelijk minimumloon?

    Choisissez la bonne réponse.

    • A.Vanaf 16 jaar
    • B.Vanaf 18 jaar
    • C.Vanaf 21 jaar
    Voyez la réponse

    Réponse: Vanaf 21 jaar

    Explication: Werknemers vanaf 21 jaar hebben recht op het wettelijk minimumloon. Voor jongere werknemers is er het minimumjeugdloon.

  2. Question 2 · Politesse, normes et valeurs

    Je hebt een afspraak bij de huisarts, maar je kunt niet komen. Wat doe je?

    Choisissez la bonne réponse.

    • A.Je gaat gewoon niet.
    • B.Je belt op tijd om de afspraak af te zeggen.
    • C.Je komt een dag later.
    Voyez la réponse

    Réponse: Je belt op tijd om de afspraak af te zeggen.

    Explication: In Nederland zeg je een afspraak op tijd af als je niet kunt komen. Dan kan iemand anders jouw plek krijgen.

  3. Question 3 · Logement

    Je buren maken elke avond veel lawaai. Wat doe je eerst?

    Choisissez la bonne réponse.

    • A.Je belt meteen 112.
    • B.Je praat rustig met je buren.
    • C.Je zet zelf ook harde muziek aan.
    Voyez la réponse

    Réponse: Je praat rustig met je buren.

    Explication: Bij een probleem met de buren praat je eerst rustig met elkaar. 112 bel je alleen bij spoed.

  4. Question 4 · Santé et soins

    Je wilt naar een specialist in het ziekenhuis. Wat heb je meestal nodig?

    Choisissez la bonne réponse.

    • A.Een verwijsbrief van de huisarts
    • B.Een brief van de gemeente
    • C.Niets, je kunt zo gaan
    Voyez la réponse

    Réponse: Een verwijsbrief van de huisarts

    Explication: Naar de huisarts kun je zelf gaan. Voor een specialist heb je meestal een verwijsbrief van de huisarts nodig.

  5. Question 5 · Histoire et géographie

    Wat is de hoofdstad van Nederland?

    Choisissez la bonne réponse.

    • A.Rotterdam
    • B.Den Haag
    • C.Amsterdam
    Voyez la réponse

    Réponse: Amsterdam

    Explication: Amsterdam is de hoofdstad van Nederland. De regering en de Tweede Kamer zitten in Den Haag.

  6. Question 6 · Administrations et organisations

    Er is brand in je huis. Welk nummer bel je?

    Choisissez la bonne réponse.

    • A.112
    • B.911
    • C.1234
    Voyez la réponse

    Réponse: 112

    Explication: 112 is het alarmnummer. Je belt 112 bij spoed, als er direct hulp nodig is van de brandweer, de politie of een ambulance.

  7. Question 7 · Organisation de l'État

    Vanaf welke leeftijd mag een Nederlander stemmen voor de Tweede Kamer?

    Choisissez la bonne réponse.

    • A.Vanaf 16 jaar
    • B.Vanaf 18 jaar
    • C.Vanaf 21 jaar
    Voyez la réponse

    Réponse: Vanaf 18 jaar

    Explication: Een Nederlander van 18 jaar of ouder met kiesrecht mag stemmen voor de Tweede Kamer.

  8. Question 8 · Enseignement et éducation des enfants

    Tot welke leeftijd zijn kinderen in Nederland leerplichtig?

    Choisissez la bonne réponse.

    • A.Tot 12 jaar
    • B.Tot 16 jaar
    • C.Tot 21 jaar
    Voyez la réponse

    Réponse: Tot 16 jaar

    Explication: Kinderen van 5 tot 16 jaar zijn leerplichtig: ze moeten naar school. Daarna geldt tot 18 jaar de kwalificatieplicht, als ze nog geen startkwalificatie hebben.

Plus d'informations sur le KNM

Lisez comment marche l'examen KNM et qui doit le passer. Là, vous lisez aussi les autres parties de l'intégration, comme le MAP et l'ONA.

Lisez plus